Israelssons + 1.

2010-07-30 | 17:35:05


Nu är även Alexander här i stugan! Han har anpassat sig fint, haha! Det här blir fjärde gången han är här, voila! Så nu börjar han faktiskt hänga med när mina släktingar på mammas sida drar igång och pratar  norrländska. Way to go, darling!

Han stannar tills tisdag, så det blir att njuta av tiden :)

ett försök till beskrivning.

2010-07-28 | 16:20:26
Okej, nu ska jag försöka beskriva våran favoritplats under somrarna i stugan, nämligen Saan ("sandstranden" ;]).

Saan är alltså en "strand" vi brukar hålla till på. Den är superliten och är på en liten "ö". Ön ligger jättenära land, det är bara några meter emellan, kanske ca 5 m. Mellan öns baksida och fastlandet brukar är det som en liten lagun. På vissa ställen bottnar man inte, men på andra ställen når det bara till mitt på vaderna.

Haha, det här är så töntigt gjort, men jag vet inte hur jag ska försöka förklara annars:


1. En stor björk hänger ut över ena delen av "lagunen". Därifrån brukar vi hoppa!
2. Här brukar vi hålla till när vi solar och grillar. Plätten är rätt liten, men duger gott.
3. Här flyter Vindelälven. Vissa somrar är vattnet så isande kallt att man nästan tappar
kroppsdelar när man går i, men andra somrar kan det vara hur skönt som helst. Vattnet
är även superklart, så om man dyker med cyklop kan man se en fisk simma förbi.
4. Här bak brukar vattnet vara lite varmare om man har tur. Vi brukar försöka stänga
igen så att vattnet där bak ska stå still. De svarta sträcken ni ser visar de två ställen vi
brukar försöka göra små "vallar" så att inget kallt vatten från älven ska rinna in dit.
Om vi klarar av att täppa igen de två ställena (som är ganska breda, tyvärr) blir vattnet
riktigt varmt där bak efter några dagar. Göttans!

På riktigt ser 1/3 av det ut såhär:


det här är Sandra.

2010-07-27 | 09:39:25


Sandra var namnet. Sandra Ellinor Israelsson, för att vara mer noggrann. Jag föddes på ett inte allt för klurigt klockslag, kl 22:22. Bekvämt, tyckte jag nog. Älskar att vara punktlig. Nu blev jag ju en liten tösabit, men om jag hade blivit en kille ville föräldrarna mina döpa mig till Viktor. Vet inte varför. Dem känner ingen Viktor. Fast i och för sig, dem kände ingen Sandra heller.

Folk brukar beskriva mig som glad, pratig, snäll, smart och omtänksam. Men jag brukar även kallas för överenergisk, stressad galning och en som har dålig humor. Vilket som stämmer bäst vet jag inte. Det är upp till andra att avgöra, tycker jag. Sen kan det säkert bero på om man möter mig när jag är pigg eller trött, lugn eller stressad. När jag är stressad är jag en okontaktbar varelse som kan fräsa.

På fritiden gillar jag att fota. Och sjunga. Teman i stil med foto, sång och musik berör mig otroligt mycket. Det är och kommer alltid vara tre viktiga komponenter i mitt liv. Och jag är en sucker för shopping. Jag älskar skor. Och kläder. Jag är en shopaholic, trots brist på stark ekonomi. Men ändå.

Något jag inte gillar är att gå fram och tillbaka fler gånger än nödvändigt. Om ett bord ska tömmas är jag den som tar miljoner saker i famnen och under armar och i fickor och i munnen osvosvosv. Hellre riskerar jag att tappa allt i golvet och utlösa panik för all mat och allt glassplitter som hamnat på golvet, i stället för att gå fram och tillbaka flera gånger. Det gillar jag inte. Det tar tid. Jag är en sån som vill att saker ska gå snabbt, snabbt, snabbt. Jag hatar att vänta. På riktigt.

Något jag gillar är däremot glass. Jag är en sucker för glass. Det får gärna vara någon glass som innehåller chokad på något vis, men helst ska det inte vara chokladglass. Det blir inte lika bra. Men choklad är gott. Fast jag äter inte godis och det har jag inte gjort på drygt 5 år. Ett litet vad som spårade ur, helt enkelt. Men då är jag glad att jag har min glass. Men det ska inte vara glass med smak av polka. Det får ni ge till Alexander.

Alexander är förresten min pojkvän, min andra halva. Vi träffades för första gången när vi gick i sjuan på högstatiet och hade gemensamma kompisar. Jag tyckte han var söt. Vi blev dock inte tillsammans förrän sista året i gymnasiet, 35 dagar efter min 18-årsdag. Fram tills dess hade vi bara sett varann som kompisar... trodde jag. Han hade tydligen varit kär i mig under en lång period. Söta pojke. Han är otrolig. Vi har varit tillsammans i 1 år och 10 månader nu och planerat detaljer till vårt bröllop hundra gånger. Vi kan inte låta bli. Jag är fortfarande nykär och han får mig att må så otroligt bra. Han ska jag behålla hela livet.

Nu under sommaren bor vi i Bygdeå, Umeå och Ostnäs. Vi åker runt och bor där det passar för stunden. Annars bor vi i två lägenheter i Luleå. Om vi fick välja skulle vi bo i en trea tillsammans, men det får bli senare. Det kan hända att min älskade pojke ska flytta till Umeå i höst, så därför måste vi vänta och se. Suck. Vänta. Vi bor i Luleå för att vi båda pluggar där för tillfället. Jag pluggar till sjuksköterska och han till civilekonom.

Jag älskar att ta hand om andra. Att se andra bli glada fyller hela mig lycka. Och den sida av mig som tycker om att vårda längtar efter att få bli mamma till ett barn. Eller, tre barn egentligen. Jag har alltid längtat till den dagen jag kommer bo i ett hus under samma tak som min egna familj. Det är det enda målet jag har i mitt liv just nu, resten får jag se hur det utvecklas.

Och på sommaren blir jag riktigt fräknig.

så sant som det är sagt.

2010-07-25 | 11:05:45
Mikaela: "Varför tar vi med kåpvagnen till stugan?!"
Pappa: "För att rymma din väska."

Där slog han huvudet på spiken.


6-årskalas.

2010-07-24 | 21:11:24

Misslyckat försök till att slita isär ett sugrör.


du & jag.

2010-07-24 | 09:27:59

 

Han är den där personen som alltid får mig glad.


får se framåt.

2010-07-23 | 11:19:53
Jag blir så förbittrat irriterad på att jag aldrig ska slippa känslan av att jag inte hinner med tillräckligt mycket. Eller att det blir tillräckligt bra. För oavsett om jag försöker hitta en sund mix av jobb, ledighet, släktträffar, Alexander, vänner och egen tid för mig själv så blir det aldrig helt bra. Alltid missnöjd på något vis i bakhuvudet, trots att jag kan njuta av stunden jag befinner mig i. Det är så irriterande. Så energikrävande. Och det gör mig så galet ledsen.


pop remix.

2010-07-23 | 09:00:07
Idag är det sista jobbdagen innan en två veckor lång semester. Vet ni hur sinnessjukt det känns? Jag ska få vara hemma i fjällen i två veckor, utan något jobb, utan något "måste".

Nu gäller det bara att vakna till och ta jobbet med storm idag :) Försöker peppa upp mig med lite musik!


ja må han leva!

2010-07-22 | 11:40:18


Den 22 juli 2010 betyder att min älskade pappa fyller 42 goda år! Han väcktes på det sätt han älskar mest - med kladdkaka, grädde och kaffe på säng. Det förtjänar han! Jag är, har alltid varit, och kommer alltid vara pappas flicka.

Grattis, världens bästa pappa ♥

mer kreativitet.

2010-07-21 | 22:57:54
Idag har jag varit supertrött, i motsats till igår då jag satt och sydde och hade för mig. Det blev även att leka frisör på två pojkar, varav ni har en klippning här.

Så nu blir det hopp i säng, för i morgon blir det kladdkaka och ännnu en födelsedag! :)

för det är ingen vanlig dag...

2010-07-21 | 12:15:29


VÄRLDENS BÄSTA ELIN FYLLER ÅR IDAAAG!!! Hela 21 år, ojojoj. Vilken quinna! ;)

Så galet mycket GRATTIS underbara du!

Och jag saknar dig! Och önskar jag kunde vara hos dig i Kinne-Kleva och fira dig! Och jag saknar dig! Och du är så go! Och jag saknar dig!

GRATTIS!

dagens pyssel.

2010-07-20 | 18:18:06
Kände riktigt hur tristessen tog tag i mig när jag kom hem från jobbet idag, så nu har jag suttit och sytt i 2,5 timma. Lagade en tröja vars fåll hade remsats upp, samt att jag sydde om en ärvd sidenjacka från size L till size Sandra!
målar i sand.

2010-07-20 | 14:13:08

sandraisraelsson.. rätt likt Nick.

2010-07-20 | 09:05:47
Jag var inne på bloggkoll (en sida där man kan följa olika bloggar) nyss och sökte efter min egna blogg, så jag skrev "sandraisraelsson.blogg.se". Då gav hemsidan min blogg som förslag (doh) och den här:

Thanks, liksom.

bästa klasskamrater.

2010-07-19 | 14:50:19
Höga skratt som hörs flera kvarter bort, det minsta lilla blir roligt och tiden går fort.

Hörreni, bruds - jag saknar er!

RSS 2.0