dött hänna.

2013-05-31 | 16:29:00
För att jag...
 
... springer omkring och städar, städar, städar.
 
... dansar dålig robotdans i köket med Mikaela.
 
... dör av värmebölja i vår tryckkokare till lägenhet.
 
... taggar pizzakväll med vänner.
 
... sa jag att jag städar?
 
 

nu ÄR den vår!

2013-05-29 | 19:57:00
 
Nu är ALLA papper påskrivna!! Den är vår - lägenheten ÄR vår!
 
Nu när allt är klart så kan man äntligen börja tro på det till 100%, att det inte bara var någon spännande dröm. Utan näpp, it's for real :)
 
Tack och lov att Alexander hade möjlighet att åka ner såhär mitt veckan. Smidigt!! Så nu väntar vi bara på att få ta vårt pick och pack och flytta! På lördag smäller det! Jag springer omkring och packar, packar och packar. Någon gång måste det ju bli klart!! ;)

smått möbellösa.

2013-05-28 | 19:01:00
 
Hux flux så är vi nästan möbellösa!
 
Har just fått sålt köksmöblerna och i helgen sålde vi skrivbordet! Så köket är bara ett vitt skal just nu :) Ekar fint ;) Kvar att sälja nu är tv-möblerna, sedan är vi redo att dra. Fotöljen är såld och sängen är redan skickad till Umeå. Kommer nog kännas rätt lätt att bära på lördag! :) Även om det är såå mycket annat att bära...
 
Nu är det nära!!

bröllopsgäster.

2013-05-27 | 19:07:00
 
Och hux flux var det sista veckan i maj ju!! Vart tog tiden vägen?! Hihii, så kul, spännande och stressigt allt är just nu ;)
 
Bröllopsgäster, glöm inte bort att lördag är sista dagen att svara på bröllopsinbjudan!! ^^
 
 
Och på tal om bröllopsgäster - jag tror inte folk förstår hur innerligt och lyckligt glad man blir när det ges komplimanger, folk anmäler sig till bröllopet, säger hur nyfikna de är och så vidare. Detta gäller såklart alla, inte bara gästerna :) Att få höra såna saker gör att det på något vis känns mer verkligt, att: "ja, det här händer på riktigt, för jag märker på min omgivning att det inte bara är en dröm". Gah, förstår ni hur jag menar? :) Svårt att förklara :) ♥

stök, stök och mer stök.

2013-05-26 | 13:33:00
  
Packning pågår!
 
Dagen hade vi egentligen tänkt ägna helt åt bröllopsplanering, men det går inte att komma ifrån all packning. Ni vet ju hur det är - ju mer man packar, desto mer hittar man att packa.
 
Igår packade jag ner nästan alla torrvaror. Sparade bara det vi använder absolut mest, samt ingredienser till att baka bröd som frukost. Jo då, var bara det att nu när jag satte igång att baka så märkte jag ju att jag redan skickat brödformarna till Bygdeå. Splendid ;) Det fick bli bröd i långpanna istället!

poor thing.

2013-05-25 | 12:28:38
 
Vi kan väl säga såhär, att vår lägenhet är inte den mest välkonditionerade. Ofta får vi höra: "Oj, vad varmt ni har".
 
Och ja jo, det måste vi nog erkänna att vi har.
 
Vi kan ta denna lampa som exempel. 
 
Den har stått i vårt köksfönster i ca ett år nu. När det är dåligt väder har vi kring 24 grader i lägenheten. När det är soligt och termometern är i skugga har vi kring 27 grader. Och när solen ligger på, ja, då visar termometern mellan 32-40 grader.
 
Så denna lampa har levt ett hårt liv. Den har tagit självmord av all värme.. smält och spruckit som bara den.
 
Tror jag ska köpa en ny.

sneak peek på vår parfotografering!!

2013-05-24 | 14:16:00
 
Vi basunerade aldrig ut det, men när vi var i Stockholm på minisemester så träffade vi en av våra bröllopsfotografer! Och my oh my, det blev kärlek redan under de första minutrarna! SÅ härlig människa!!
 
Så här ovan har ni en liten sneak peek från den dagen!! :D Och blogg.se förstör ju såklart de otroliga färgerna hon fick till, men nåväl, för jag sitter ju här med originalbilden och är såå glad över hennes jobb!
 
Vi är så nyfikna på att se resten!!

axel-bus 5 år.

2013-05-23 | 19:51:00

Den här godingen fyllde ju hela 5 år för två veckor sedan! Efter att vi hade varit i Stockholm hann vi klämma in ett födelsekalas mellan vår ankomst till Bygdeå och hemfärd till Luleå. Lucky us! :) Och finaste killen!


Vi gäster bjöds på fint väder och glad födelsedagskille som var tacksam över paketen. 


Och så fick vi ju goda tårtor, förstås!! På den ena blev det motorcyklar..
 
 
.. och på den andra blev det Axels favoritgodis!
 
Längtar tills vi kommer närmare hem till alla! Såna här dagar är ju bara världsbäst!

nervös själ.

2013-05-22 | 15:12:00
 
Oj oj, nu är man en liten nervös själ. Igår skickade jag min förlovningsring till Umeå!
 
Jag har hittat en guldsmed som kan göra den ring jag vill ha - och i rätt material! Men för att veta att ringarna ska få samma färg så måste de jämföra materialet till den handgjorda ringen med min förlovningsring. Så, ja. Nu ligger den i ett kuvert någonstans påväg dit ner. Huvva ;)
 
Så nu håller jag tummarna att detta går bra! För då löser sig ju allt med vigselringen, det som varit lite tjorvigt :)

körsbärsblom och bröllop.

2013-05-20 | 16:28:16
 
Vilken ljuvlig helgvärme det bjöds på, TILL OCH MED i Luleå! ;)
 
Och ljuvligt är även de saker jag kan fortsätta att bocka av från bröllopschecklistan. Visserligen känns det som att listan bara växer, men ändå, många saker vi kan bocka av ;)
 
Några av de saker som blivit klara de senaste veckorna:
♥ Brudklänningen.
♥ Brudskorna.
♥ Alexanders kläder.
♥ Präst.
♥ Dekorationer.
♥ Möjlig smed till vigselringen.
 
Sedan är massa saker under fix såklart, exempelvis festhäftet, inköp av smycken osv :) Full rulle, vet ni!

brudklänningen.

2013-05-18 | 10:56:00


Idag händer det - idag sys bröllopsklänningen till så som den ska vara.
 
Och jag är lugn!
 
Jag har varit så hispig, nervös och stressad de andra två gångerna jag varit här och prövat klänningar. Har tvekat, oroat upp mig och så vidare.
 
Men som sagt - inte idag. Idag är allt bara så himla bra!! :)

sommarmiddag.

2013-05-17 | 18:25:27
 
Termometern i solen visar otroliga 38 grader! Välkommet!
 
Så det var rätt enkelt att välja grillat till middag. Är själv ikväll och då brukar det oftast bli fil och flingor, men se nä, jag sparkade mig i rumpan idag och ansträngde mig lite mer än så ;)
 
Ha nu en fantastisk helg!

Stockholm, dag tre.

2013-05-16 | 19:22:00
 
Tredje och sista dagen! :) Den spenderades åter igen längst shoppinggatorna. Jag letade bland annat efter skor att ha på bröllopet, men si det gick inte! Istället köpte vi framför allt paket och mycket fika ;)
 
 
Vi hade sådan tur att körsbärsträden blommade den veckan, så självklart tog vi en sväng förbi Kungsträdgården! Folk överallt och vackra körsbärsblad som färgade luften och marken rosa :)
 
 
Och åhej vad många vintage-butiker jag hittade åt denna dag! Hela Söder kryllade ju av dem :) Så där blev det lite köp! Sedan hittade vi ett mysigt, lite avsides café där vi såg till att äta oss ordentligt sockerstinna.
 
 
Efter att sockerchocken lagt sig började vi dock se ut såhär, så ja, då var det minsann dags att bege sig hemåt! :)

Stockholm, dag två.

2013-05-15 | 20:15:00
 
Ah, dag två var så ljuvlig! Då skippade vi all shopping och åkte en bit utanför Stockholm centrum och njöt av det vädret erbjöd istället. Vi började med en picknick på en stor gräsmatta med mackor, jordgubbar, dryck och nötter. Mums! Sedan gick vi ner till vattnet där vi satt och guppade på bryggan i solskenet. Fräknar - check!
 
Vi stannade vid bryggan till sent in på eftermiddagen. Sedan åkte vi buss ut till Värmdö där vi bodde och tog en promenad längst hamnen! Jordgubbarna vi hade fikat på picknicken var så goda att vi gick förbi affären på vägen hem för att köpa mer, yeah. Så på kvällen blev det jordgubbar, ovispad grädde och socker. Hälsa för själen!

stockholm, dag ett.

2013-05-14 | 20:01:12
 
Första dagen var det verkligen kokande värme i Stockholm! Vi kom ju direkt från Luleå där det fortfarande finns snö, isen låg täckt över havet och det inte var mer än 2 grader när man kliver upp på morgonen. Så vi hade ju på oss jeans och hade med oss jackor ju. Så. Ja. Overkill, kan man kalla det. Som jag sagt tidigare så hade bikini och shorts räckt fint! 23 grader och vindstilla. Vi njöt av glass och av att bara strosa runt :)
 
 
Vi gick bland annat in på Buttericks och prövade fenomenalt vackra hattar! Bortsett från denna kalkon så klädde Alexander väldigt bra i en clownfisk! Och pappa - vi var så nära att köpa Sheldonthirten till dig ;)

 
Sent mot eftermiddagen när fötterna hade börjat bli trötta och magen kurrade gick vi till cafe "Hos Frank". Vi åt en supergod nudelwook!! Den var så olik de wook jag ätit tidigare, mums!

 
Delvis gick vi ju på "vanliga" affärer så som H&M and so on, men vi sökte efter typiska Stockholmsguldklimpar. Jag sökte efter massa vintagebutiker, till Alexanders förtret ;) Kul att ha varit på affärer som man hört/läst så mycket om!

RSS 2.0