bröd i överflöd.

2013-04-30 | 19:30:00
 
Titta vad vi fick med oss hem efter Johnny Cash-konserten förresten - en hel kasse med gott bröd!! Faster Petra var nämligen medarrangör och backstage hade det blivit över såhär mycket oanvänt bröd till de som var med på konserten.
 
Har dukat fram av det här brödet till dagens kvällsfika. Ska även duka fram massa marmelader, ost, kalkon, brieost, ruccola osv. ÄLSKAR fika!!
  
Gosse vad man kan njuta av bröd. Lucky us! :)

konsert.

2013-04-28 | 13:20:00


Igår drog vi till centrum och gick på konsert! En konsert med Anna Stadling som tolkade Johnny Cash-låtar. Det var riktigt bra. Det var liksom så enkelt gjort - hon spelade gitarr och med sig hade hon två killar som spelade ståbas, gitarr och sjöng stämmor, men de var så samspelta! En mysig lördagkväll.
 
Dessutom fick vi med oss kära faster Petra hem efter konserten. Vilken extra bonus det blev!
 
Idag sitter vi med våra deklarationer och bröllopsplanering. 

ny kategori.

2013-04-27 | 16:15:48
 
Som en del kanske har märkt finns det nu en ny kategori, "Sandra - hemmet". Det kommer ju bli en hel del med flytten nu, men framför allt med inflytten och renoveringen i den nya!! :)
 
Vi längtar som sjutton. Vi känner oss så uttråkade och less på den nuvarande lägenheten ;) 
 
Idag har vi varit och letat nya möbler inför flytten. Vi hittade dock inga som var just det vi sökte, men däremot hittade vi lite porslin och sånt som vi gärna vill skaffa framöver. Kul att få köpa saker som är OSS och byta bort det ihopkok av möbler, stilar och allt som vi har nu! Hihi!

krokus

2013-04-25 | 18:53:00


Det är ju så ljuvligt! Krokusar! På lunchen ställde jag ut en stol på jobbets uteplats, lapade solsken, åt kladdkaka och tittade på dessa tjusiga blomster.
 
Egentligen är jag så totalt knäckt och trött just nu efter en massiv arbetsdag, men jag blir så rackarns glad av solskenet och värmen. Vi grillade till middag! Och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska dra mig till gymmet för ett bodypump-pass eller ut och springa i solen. Bra vilket som, dock! :)
 
Härliga vår och vårenergi!

silent night?

2013-04-24 | 20:42:45
 
Onsdagkväll och jag sitter och fixar bland mina hårddiskar och minneskort. Sorterar, raderar och kopierar. Sånt som tar tid men är så värdefullt att göra :)
 
(sitter samtidigt och städar lite på Spotify, och ja jo, jag la just till låtar i mappen med jullåtar...).
 
Men räds icket - jag lovar att jag längtar efter sommaren! Hur skulle jag inte, liksom? Bara MAJ månad innehåller ju massa skoj!! Till veckan får vi besök, veckan efteråt åker vi bort, och hux flux är det inflytt i nya lyan.
 
Det här är ju skitbra!

reasons my son is crying.

2013-04-23 | 19:44:47
 
Jag kunde ju inte låta bli att småskratta lite när jag hittade bloggen ovan - reasonsmysoniscrying! En hel blogg tillägnad orsaker till varför barnet gråter, små som "stora" saker.
 
Blev en kul liten paus i städandet ;)

systeryster 21 år!

2013-04-22 | 19:43:26
 
GRATTIS LILLASYSTER PÅ DIN DAG! ♥
 
Min fina, fina syster. Bäst i världen, är hon. Finns ingen i min närhet som är så lik och olik mig på samma gång! ♥
 
Det ni ser ovan är när vi var och firade henne redan igår! En väl spenderad söndag med mycket fika, glada peeps, spel, kinamat och film!

kalasdags!

2013-04-21 | 13:59:00
 
Just nu är vi påväg på kalaaaaaaaas! Kära systern fyller år imorgon, så då passar vi på att fira henne idag då vi alla är lediga! Helmys! 
 
Denna påse har vi packat full med paket och ätbara saker (plus en extra sak på sidan). Ty är det kalas, då ÄR det!

chiquita.

2013-04-20 | 15:30:00
 
Såhär har det börjat se ut hos oss nu! Om 41 dagar får vi tillträde till vår nya lägenhet, och eftersom tiden håller på att springa iväg med oss så har vi börjat packa som smått. Ju mer man söker - desto mer hittar man att packa! 
 
Packningen blir ju dessutom ett bra tillfälle att rensa!! Samt att man helt plötsligt märker vad man faktiskt har i sina ägor. Jag har bland annat upptäckt att vi för tillfället äger 960 st tops. Så. Ja. Men då vet vi det nu, liksom!

det blev lite annars.

2013-04-19 | 21:17:00
Hade jag inte varit så glupsk hade ni här sett en bild på en skål full med hemmagjord gräddglass, krossad daim och färska hallon.
 
Men det slank ner fort.
 
Båda portionerna, japp.

mads langer.

2013-04-18 | 20:20:43
 
 
Hade fredagskänsla när jag la mig igår, så det kändes ju nästan komplett omöjligt att kliva upp i morse! Så fort jag gjorde en längre blinkning så höll jag på att somna in på nytt, hoho!
 
Skönt att arbetsdagen flög förbi! Och här hemma har jag städat för att nu landat i soffan med fika och hockey :)
 
Medan jag städade lyssnade jag lite på käre Mads Langer, en skön singer-songwriter som jag gärna har på i bakgrunden när jag pysslar på i lägenheten.
 
Men nu - åter till fikat och hockeyn!

valpsjuka.

2013-04-17 | 19:49:23
 
Måste ju bara visa er vad jag gullade med under påsk - världens sötaste valpar! Min morbrors tik hade en kull med fyra veckors små valpar. Såg ju ut som små gosiga björnar!! Oj, oj, oj vilken valpsjuka som spreds! Om det inte vore så att jag och Alexander vill vara så flexibla som möjligt så skulle vi nog ha hund - och gärna en sån här goding!
 
Kan ju förresten inflika att jag fram tills just suttit i köket som bokstavligen badat i solsken - ändra fram till 19:30!! Helt otroligt skönt! Sommaren springer mot oss!

här har ni lägenheten!

2013-04-16 | 19:36:00
Ni är många som har frågat om hur vår nya lägenhet ser ut. Har försökt beskriva den så detaljerat som möjligt, men inget säger så mycket som bilder, eller hur? :)
 
Så här har ni vår canvas på 90,5 kvm som vi ska förvandla till vår egna stil och smak i sommar. Välkomna:
 
Börjar med planritningen. Vår lägenhet börjar på nedervåningen med en hall och ett förråd på höger sida, se vänster bild. Sedan är det en trapp upp till själva lägenheten. Det är den jag har ritat med röd penna!
 
 
Man kommer upp bortanför den högra dörren. Ser ni? Rakt fram är en klädkammare jag inte har någon bild på. Men det man möts av är alltså köket på höger sida!
 

 Och här har ni det! 
 
 
Bredvid köket är det lilla sovrummet, det som på planritningen heter "Sovrum 2". Där planerar vi att ha ett kontor/gästrum. (nu ser nu ju trappen, förresten!).
 
 
Såhär ser det ut!
 
 
Till vänster om trappen är alltså vardagsrummet. Bredvid bokhyllan till vänster skymtar ni dörren till sovrummet!
 
 
Vardagsrum!
 
 
Och så vårt sovrum. Till vänster om fotografen är det ännu mer yta som inte kom med på bilden. Där rymmer man en hel garderobsvägg om vi skulle vilja!
 
 
Och slutligen, toaletten!
 
Så, där har ni den :) Man får se det som "före-bilder". Bland annat så kommer alla väggar att tapetseras om, trappen ska målas, några golv ska bytas, toaletten ska göras om, balkongen ska få trägolv, samt att vi ska göra en stor walk in closet!
 
Allt kommer ju ta sin tid, men just nu känns allt bara väldigt roligt och nu vill vi flytta in och göra om detta till OSS! :) 

första bakslaget.

2013-04-15 | 15:12:00
Nu kom väl egentligen första bakslaget med bröllopet, och det blev gällande min vigselring.
 
Jag har kollat på vigselring redan sen förra året. Letade mest på Internet. Vi gick dock til en guldsmedja i januari så jag fick pröva vilka ringar jag tyckte om i fysiskt format, när de väl satt på fingret. Hittade såklart min drömring!
 
Förlovningsringen är i palladium och det var inte denna ring jag hittade, men dem kunde göra den i palladium. Vi for tillbaka i mars bara för att dubbelkolla, och jo, jag ville ha samma ring och de sa fortfarande att den gick att göra i palladium.
 
Nu smsar de och säger att det inte alls går. 2½ månad till bröllopet. Tack.
 
Nu måste jag hitta en ny ring.
 
Allt jag ser jämför jag ju såklart med drömringen som jag prövade i januari (har kollat på den i tre år på Internet). Antingen tycker jag inte om dem, eller så är dem mer än dubbelt så dyra.
 
Kanske en skitsak, kan man tycka. Men fy vad pissigt det känns. Det är inte vilket smycke som helst. Det här hade jag velat veta redan i januari. Ringar i palladium är sällsynta, så att hitta en ny som JAG gillar, och på så kort tid... jag som har så specifik smak.
 
Nä, Gud vad ledsen jag blev.
 
Skit också.

nypon.

2013-04-14 | 18:28:49
 
Hur gott!? Barndomsminnen kryper ju fram!
 
Borsett från en delvis väldigt slö dag här på Vänorts så har vi börjat flyttpacka som smått! Vissa saker packar man ner med säkerheten att vi inte kommer behöva just de sakerna förrän i sommar, medan vissa saker blir dilemman. För okej, vissa saker har man inte använt på flera månader, men det skulle inte förvåna en om man JUST under de här sista veckorna skulle behöva JUST de sakerna!! ;)

RSS 2.0